"Aktiv på dagtid" høst 2022

Den siste turen 6. Oktober er AVLYST

«Aktiv på dagtid» er et tilbud om gåtur hver torsdag kl. 10.00. Målsetting for turene er lett fysisk aktivitet kombinert med sosialt fellesskap. 

Her er høstens turprogram:

Uke 33, 18. August – Stannarhaugen – Landsjøen (Landsjøåsen) 

Turbeskrivelse: Turen går t/r fra samfunnshuset i Landsjøåsen (Åsvang) og går langs vegen i ca. 2 km før stien tar av til Stannarhaugen. En fin tur på lettgått veg, totalt ca. 5 km. Ved Landsjøen er det et hyggelig tilrettelagt område, blant annet med fin gapahuk.

Oppmøte: Kjør fv. 26 eller fv. 572 sørover fra Trysil sentrum (19 km). Ta avkjørsel til venstre mot Landsjøåsen. Kjør fv. 565 i ca. 4 km til Åsvang (samfunnshuset) og parker der. Beregnet avreisetid fra Circle K kl. 09.40.

Ansvarlig for turen: Lone Lyseggen


Uke 34, 25. August – Lerberget (Innbygda)

Turbeskrivelse: Turen starter ved lekeplassen i Kjellåsvegen 5 (boligfelt på vestsida av elva). Turen går på grusveg og gammel kjerreveg i tørt terreng med fire korte stigninger. Rast ved Høgegga på tilbaketuren. Turen er totalt 6,2 km.  

Oppmøte: Kjør over brua, sving av andre avkjørsel til høyre (Vikavegen), sving av første veg til venstre (Vikabakken), kjør opp til Kjellåsvegen og videre til Kjellåsvegen 5. Beregnet avreisetid fra Circle K kl. 09.55. Aud Hemstad møter opp på Circle K og viser vei/tar med de hun har plass til i bilen. 

Ansvarlig for turen: Grete Haug og Aud Hemstad


Uke 35, 1. September –  Nordre Metsjøen (Bittermarka) 

Turbeskrivelse: I vestre del av Bittermarka ligger Nordre Metsjøen – en fin, liten ørretsjø. Stien går i fjellterreng, men det er også noen bløte partier. Nordre Trysil jakt- og fiskeforening har satt opp en fin gapahuk som det blir rast i. Turen er på ca. 4 km t/r.

Oppmøte: Kjør Flendalsvegen i drøyt 27 km til Bryn gardsmeieri. Kjør gjennom bommen (bomavgift kr. 70) og videre langs Bittermarkvegen i ca. 8 km til skiltet N. Metsjøen. Beregnet avreisetid fra Circle K kl. 09.15. 

(Alternativt kan man kjøre opp Bittermarkvegen fra rv. 26). 

Ansvarlig for turen: Astrid Gløtheim Enger og Anne Utstumo Elgshøen


Uke 36, 8. September – Håvi/Solsiden (Trysilfjellet)

Turbeskrivelse: Turen går fra parkeringsplassen på Håvi og går vestover langs Blestkjølvegen til den krysser Vestbyvegen. Derfra tar vi en avstikker opp til olympiahytta og raster der/i området ved den. Turen går deretter langs Vestbyvegen tilbake til parkeringsplass ved Håvi. En rundtur på 3-4 km i flatt terreng hovedsakelig på grusveg. 

Oppmøte: Kjør oppover langs Vestyvegen til ca. 800 m forbi avkjørsel til Trysilfjellet. Parker på parkeringsplass som ligger på høyre side ved Håvi/Solsiden. Beregnet avreisetid fra Circle K ca. kl. 09.50.

Ansvarlig for turen: Ester Borg Rasmussen 


Uke 37, 15. September – Hådamkoia (langs Flendalsvegen)

Turbeskrivelse: Turen starter ved Friggos og går til Hådamkoia/Hådammen, 2,2 km en vei. Retur til utgangspunktet. Terrenget er forholdsvis flatt og tørt. Turen går delvis på traktorveg og mesteparten på merket og ryddet skogssti. Underveis går vi på den gamle prestvegen til Idre og Femundsstien. Rast ved Hådamkoia, en nyoppusset åpen tømmerkoie som fra 2022 driftes som en dagsturkoie av DNT Engerdal og Trysil. Like ved er det rester etter en fløterdam og en ny gangbru over Skjeftflena. 

Oppmøte: Kjør Flendalsvegen i 13,5 km til «Friggos» (800 m nord for Flenenga). Det står «Friggos» på et lite skilt, samt en blåfarget stolpe like ved. Parker ved start av sti, eller ca. 50 m lenger fram. Beregnet avreisetid fra Circle K kl. 09.45.

Ansvarlig for turen: Bjørn Odden 


Uke 38, 22. September – Løpsætra søndre (nordre Trysil)

Turbeskrivelse: Tur til Løpsætra Søndre. Eierne fikk for 2021 Fortidsminneforeningen Trysil/Engerdal sin vernepris for arbeidet som er lagt ned i å sette i stand seterhusene. Merethe Heien vil være tilstede på sætra. Det vi bli mulighet for omvisning (inne som ute) og spørsmål om arbeidet som er gjort. Hvis været tillater, tennes det bål. Hvis ikke, fyres det i ovnene inne hvor matpakke kan nytes. Hele setervollen kan beskues fra Løpsætra Søndre. Turen er t/r 6,8 km lang og går på fin skogsbilvei. Terrenget går slakt opp- og nedover, noe brattere opp til setervollen.  

Oppmøte: Kjør rv. 26 nordover forbi Jordet og sving av til høyre på Bittermarkvegen (bomavgift kr.70). Kjør ca. 1,8 km og ta første avkjørsel til høyre. Kjør ca 200 m og parker ved bommen. 

Ansvarlig for turen: Ester Borg Rasmussen   


Uke 39, 29. September – Ljørdalen

Turbeskrivelse: Dette er en rundtur på østsida av Ljøra. Turen starter ved bensinstasjonen, går deretter langs Øståsvegen og går deretter sørover til gapahuken «Hoelhuken» hvor det blir rast. Derfra går turen sør- og østover til hyttefeltet Stortjernteigen. Retur til utgangspunkt langs bilveg til Fulufjellet alpinsenter. Rundturen er ca. 3,5 km og går langs veg og skogsstier i (stort sett) flatt og tørt terreng. 

Oppmøte: Kjør til Ljørdalen sentrum enten via Østby eller Korsberget/Stigen. Oppmøte ved bensinstasjon som ligger midt i grenda. Ev. samkjøring fra Circle K kl. 09.15.

Ansvarlig for turen: Else S. Nohr


Uke 40, 6. Oktober – Rundtur i Bygderberget (Innbygda)

Turbeskrivelse: Turen starter ved Trysil Bygdetun, går sørover langs Bygderberget (primært langs Pilgrimsleden) til man svinger ned like sør for Østmojordet barnehage. Tilbake går turen langs bilveg. Dette er en runde på ca. 3-4 km i primært lett terreng, men med en bratt nedoverbakke ved endepunktet. Etter turen er alle velkommen til kaffe og vaffel på arbeidsstua på Trysil bo- og aktivitetssenter. 

Oppmøte: Ved Trysil Bygdetun. Parkering i Innbygda sentrum, evt ved Trysil Bygdetun. 

Ansvarlig for turenAnne Sandbu


Spørsmål om tur eller oppmøtested kan rettes til turlederne:

Turleder

Tlf

e-post

Lone Lyseggen 

95 22 10 78

lonelyseggen@hotmail.com

         Grete Haug

         Aud Hemstad

                 97 56 43 21

                97 59 60 81

greteh5@icloud.com

     audhem@gmailcom

           Astrid Gløtheim Enger

Anne Utstumo Elgshøen 

97 56 51 35

90 27 54 78

astridgenger@hotmail.com

anneutelg@gmail.com

Ester Borg Rasmussen

47 47 29 18

post@trysil.frivilligsentral.no

Bjørn Odden

99 28 01 52

Odden.bjorn@gmail.com

Else S. Nohr

90 14 70 48

Else.s.nohr@gmail.com

Anne Sandbu

97 09 63 81

anne.sandbu@icloud.com


Spørsmål kan også rettes til:

Frivilligkoordinator Ester Borg Rasmussen tlf. 474 72918 e-post: post@trysil.frivilligsentral.no


Med ønske om mange fine turer


2022 © Trysil frivilligsentral