"Ull & omtanke" - tepper! Fint å bruke restegarn i ull

Vi tar fortløpende imot lapper til ull&omtanke-tepper. Teppene gis til kreftpasienter i distriktet.

Lappene kan leveres til Trysil frivilligsentral på Sønsthagen, adresse Skredderbakken 8A i Innbygda (2420 Trysil).

«Ull & omtanke» - tepper er et dugnadsprosjekt som er startet opp av designfirmaet Customaid og Vibeke Jerkaas. Tanken er at alle kan klare å strikke en lapp eller to eller ti – og hver lapp er en lapp nærmere et flott og varmende pledd. 

Lappeteppene blir unike og nummererte, og gis til kreftpasienter med ønske om å gjøre hverdagen under behandling litt bedre. Det er vanskelig å tro annet enn at et pledd strikket av omtenksomme hoder og hjerter over hele landet kan være til trøst når livet er tøft.

Omtanke-lappene strikkes slik:

Legg opp 9 masker i ullgarn som passer til pinne nr. 5, strikk alle masker rett til lappen måler 21 cm (kort-enden av et A4-ark). Fell av og fest trådene. Bruk gjerne rester du har liggende, strikk med dobbel tråd om garnet er tynt. Vi ønsker helst ensfargede eller «ton-i-ton» lapper. Dersom du har en rest som ikke rekker til en hel lapp, blir vi glade om du sender resten med som monteringsgarn. 

Hvem får teppene?

Kjenner du en kreftpasient under behandling som trenger litt ekstra varme og omtanke? Send en e-post til frufosse@gmail.com eller Jfbekk@hotmail.com og skriv litt om denne personen og hvilke farger vedkommende kan tenkes å like.

Vil du delta på annet vis enn å strikke? Da er det også mulig å sponse oss med garn til de som gjerne vil strikke, eller ved å donere penger til eventuelle utgifter i forbindelse med forsendelse av teppene eller liknende (et teppe sendt med Norgespakken koster kr. 155).

Du finner oss på facebook under Ull & omtanke Hedmark. Hvis du ikke er på fb, kan du lese mer om oss på her:

http://treprinser.blogspot.no/

2022 © Trysil frivilligsentral