Flyktningvenn

Flyktningguide/flyktningvenn (FV)

En flyktningeguide/venn er en frivillig som er "guide" for en flyktning, eller andre som av ulike årsaker har flyttet til Norge og Trysil. Eneste forutsetning for å få guide/venn, er å snakke noe norsk.

Guide/vennen skal fungere som en veileder og bindeledd til lokalsamfunnet. Det kan dreie seg om råd og vink om hvor offentlige kontorer er, hvor mye klær man har på seg når det er minus 20 grader, bursdagsfeiringer, søppelsortering ol. Man kan også bare gå på kino, cafe eller fotballkamp, eller bare besøke hverandre. Hovedhensikten er at guiden skal hjelpe til å bli kjent med det norske samfunnet, dets uskrevne og skreve regler og å lære norsk.

Som FV må du gjennomføre et kort kurs, eventuelt minimum et intervju slik at det er lettere å få til gode matcher ut i fra kjønn, alder, yrke, interesser og annen bakgrunn.

Som FV binder du deg til gjennomsnittlig 1-2 timer pr. uke i 9-12 måneder. Etter den tid er det opp til deg og din flyktning om dere ønsker å fortsatt være venner og møtes på "privat basis". Vi trenger fortsatt flyktningevenner, så meld deg gjerne som flyktningevenn!

 

2019 © Trysil frivilligsentral